HomeNieuwsBizarWow. Hond overleeft val van 60 meter in Schotse waterval

Wow. Hond overleeft val van 60 meter in Schotse waterval

In Schotland is zondag een Jack Russell Terrier met de naam ’Louis’ gered na een val van 60 meter in een waterval. De eigenaar van de hond sloeg alarm toen het dier zondagnamiddag naar beneden tuimelde bij Grey Mare’s Tail Waterfall, ten zuiden van Edinburgh, nabij Lock Skeen. Het gaat om een van de hoogste watervallen in het Verenigd Koninkrijk.

De politie verwittigde meteen een reddingsteam, het Moffat Mountain Rescue Team (MRT). Een reddingswerker liet zich daarop naar beneden zakken en plaatste de hond in een speciale reddingszak. Het dier werd samen met de reddingswerker terug naar boven gehesen, via een touwsysteem dat specifiek ontwikkeld is om de lagere bassins van de waterval te kunnen bereiken. De hond werd daarna herenigd met zijn eigenaar. Het dier liep wat mank, maar leek verder in prima conditie, ondanks de hoge val.

«Heel blij»

Een woordvoerder van het reddingsteam bevestigde dat Louis «levend vanuit de bodem van de waterval» is gehaald en «heel blij» was om herenigd te worden met zijn baasje. De eigenaar deed er goed aan om de politie en het reddingsteam te verwittigen zodat de reddingsactie zo veilig mogelijk uitgevoerd kon worden, klinkt het. Hoewel de eigenaar niet in de buurt woonde, gaf het team hem de gegevens van een lokale dierenarts om de hond te laten nakijken na zijn val, aldus de woordvoerder. «We wensen Louis het allerbeste met zijn herstel.»

Alles wat je echt wilt weten op  Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/wtf/wow-hond-overleeft-val-van-60-meter-schotse-waterval

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels