HomeNieuwsBizarDIT mysterieus object spoelde aan op Australisch strand: «Oorsprong is onbekend»

DIT mysterieus object spoelde aan op Australisch strand: «Oorsprong is onbekend»

Australië is in de ban van een mysterieus object dat zondag gevonden is op een strand in Green Head, 250 kilometer ten noorden van Perth in het westen van Australië. Ruimtevaartorganisatie Australian Space Agency vermoedt dat het object afkomstig is van een «buitenlands ruimtelanceervoertuig» en buigt zich verder over de zaak.

Bewoners vonden het metalen object zondag in het water en sleepten het daarna naar de kust met hun wagen, zo schrijft de Australische zender ABC. Het object zou 3 meter hoog en 2,5 meter breed zijn. Na een analyse door het departement Brandweer en Hulpdiensten (DFES) en een chemisch centrum, liet de lokale politie alvast weten dat het object veilig was en geen risico vormt voor de lokale gemeenschap.

De politie blijft het object weliswaar bewaken totdat het verwijderd wordt, en vraagt bewoners om weg te blijven van het strand. «Gezien de oorsprong van het object onbekend is, moet de gemeenschap vermijden om het object aan te raken of een poging doen het te verplaatsen», schrijft ook Australian Space Agency op Twitter. De ruimtevaartorganisatie laat weten contact te houden met tegenhangers van over de hele wereld, in de hoop dat die misschien meer informatie kunnen verschaffen over het object.


Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/wtf/dit-mysterieus-object-spoelde-aan-op-australisch-strand-oorsprong-onbekend

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels