HomeNieuwsBizarWOW. Eeuwenoude graftombe van Inca’s ontdekt onder huis in Peru: «Geen woorden...

WOW. Eeuwenoude graftombe van Inca’s ontdekt onder huis in Peru: «Geen woorden voor» (video)

Een Peruaanse man uit de hoofdstad Lima heeft een graftombe van de Inca’s ontdekt tijdens verbouwingen aan zijn huis. In een put van vier meter diep werden restanten van meer dan één lichaam gevonden, evenals keramiek en sieraden, die meer dan vijfhonderd jaar oud zijn. Dat bericht Reuters.

«We ontdekten archeologische vondsten in een put die vier meter diep was. Daar vonden we drie bundels die meer dan een lichaam bevatten, met rijke grafgiften die overeenkomen met de Incaperiode», getuigt de archeoloog Julio Abanto. Het zou gaan over restanten van de Riricancho-samenleving, een culturele groep die ooit in Lima woonde voordat de Inca’s het overnamen in 1400.

Rijke geschiedenis

Hipolito Tica, de huiseigenaar, is onder de indruk van de ontdekking: «Ik had zoiets totaal niet verwacht», vertelt hij aan Reuters. «Meneer Julio zegt dat het over iets unieks gaat. Ik heb geen woorden om het te beschrijven. Ik hoop dat de volgende generatie zal weten wat we hier gevonden hebben. Ik dacht dat er hier enkel grond was, maar blijkbaar bevindt hier zich heel veel geschiedenis in de bodem.»


Volgens experts is het mogelijk dat er nog meer restanten gevonden worden in de buurt van het huis. De buurt van Lima is bekend vanwege zijn vele archeologische vondsten, van samenlevingen die dateren van voor de Inca’s.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/wow-eeuwenoude-graftombe-van-incas-ontdekt-onder-huis-peru-geen-woorden-voor-video

HET WEER VANDAAG

Brussel
onbewolkt
32.5 ° C
34.3 °
30.5 °
24 %
2.1kmh
0 %
za
34 °
zo
34 °
ma
24 °
di
30 °
wo
27 °

Populaire Artikels