HomeNieuwsBizarDit is officieel de lelijkste hond ter wereld

Dit is officieel de lelijkste hond ter wereld

De Chinese gekuifde naakthond Mr. Happy Face is zaterdag verkozen tot ’s werelds lelijkste hond. Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, haalde de 17-jarige naakthond het vrijdag van een achttal concurrenten bij een verkiezing in de Amerikaanse staat Californië.

Al tientallen jaren wordt in Petaluma jaarlijks de lelijkste hond ter wereld gekozen. Dit keer ging de eer naar een hond die tijdens de coronapandemie werd geadopteerd door een 41-jarige muzikante uit Arizona, Jeneda Benally.

Mishandeld en verwaarloosd

De fiere eigenares vertelde dat ze in het hondenasiel had gehoord over een nogal oude viervoeter met gezondheidsproblemen. «Het personeel heeft me proberen voorbereiden op wat ik zou zien», zei Benally. «Ik kreeg een dier te zien dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en verdiende om geliefd te zijn.» Bij zijn vorige eigenaar werd de hond mishandeld en verwaarloosd. Hij heeft een luier nodig, kan amper recht staan en houdt zijn hoofd scheef.

Dierenartsen hadden Benally gewaarschuwd dat Mr. Happy Face het vanwege zijn gezondheidsproblemen nog maar enkele weken te leven had. «Maar liefde, vriendelijkheid en de kusjes van mama hebben hem geholpen die problemen te overwinnen.» Intussen woont de hond al tien maanden bij Benally.

Geen twijfel over winnaar

«Zijn hobby’s zijn slapen, snurken, kreunen in zijn slaap en rare geluiden maken als hij gelukkig is,» legde Benally verder nog uit. Volgens jurylid Debra Mathy was er binnen de jury geen seconde twijfel over wie de winnaar moest worden. De voorbije twee jaar ging de wedstrijd vanwege corona niet door.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/dit-officieel-de-lelijkste-hond-ter-wereld

HET WEER VANDAAG

Brussel
onbewolkt
31.6 ° C
33.2 °
29.9 °
23 %
3.1kmh
0 %
za
34 °
zo
34 °
ma
24 °
di
30 °
wo
27 °

Populaire Artikels