HomeNieuwsBizarWetenschappers vinden bionisch geslachtsdeel uit: “Helpt bij erectiestoornis!”

Wetenschappers vinden bionisch geslachtsdeel uit: “Helpt bij erectiestoornis!”

Onderzoekers en wetenschappers hebben een bionische penis uitgevonden die het probleem van de erectiestoornissen wel eens de wereld uit zou kunnen helpen.

Een bionisch geslachtsdeel zou mannen met erectiestoornissen kunnen helpen. Dat is het straffe statement dat enkele wetenschappers maken nadat ze een synthetische penis hebben uitgewerkt. Momenteel wordt het high-tech geslachtsdeel ontwikkeld in enkele Chinese bedrijven. Daar worden experimenten uitgevoerd op varkens en die zijn niet minder dan een succes te noemen. Naast erectiestoornissen zou het stukje tech ook zaken kunnen verhelpen als verwondingen, ongelukken, schot- en brandwonden.

China

Met de artificiële tunica albuginea, dat is het bindweefsellaag dat ervoor zorgt dat de penis groter kan worden, wordt vandaag dus op dieren geëxpirementeerd. “We zijn verrast door het succes ervan. De penis kreeg meteen, na het gebruik van die artificiële tunica albuginea, zijn normale erectiecapaciteiten terug”, zo vertelt Dr. Xuetao Shi van de Zuid-Chinese Universiteit van Technologie in Guangzhou. Erectiestoornissen komen bij de helft van de mannen tussen de 40 en 70 voor.

Foto: Unsplash

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels