HomeNieuwsBizarLotto-expert raadt af om dit specifieke getal te kiezen: “Wordt amper getrokken”

Lotto-expert raadt af om dit specifieke getal te kiezen: “Wordt amper getrokken”

Een expert in loterijen heeft zijn licht laten schijnen op de getallen die je zeker niet moet kiezen wanneer je deelneemt aan de lotto. Danny Waites, data-analyst bij ‘Embryo Digital’ nam elke trekking sinds 1994 onder de loep en kwam met opmerkelijke resultaten.

Danny Waites gelooft in de theorie dat machines de lotterijtrekking kunnen voorspellen aan de hand van historische data. “Sommige ballen worden nu eenmaal vaker getrokken dan andere”, zo vertelt Waites. Het meest frequente getal? “Nummer 38, dat maar liefst 407 keer getrokken werd. Getal 23 komt op de tweede plaats. Die werd 392 keer getrokken. De getallen 31, 11, 45 en 25 vervolledigen de top zes.”

Ongeluksnummer

Het getal dat het minst voorkwam in al die jaren? “Het cijfer 13, dat werd aar 298 keer getrokken, maar liefst 26,7% minder dan topcijfer 38. Ook 50 en 59 kwamen niet vaak voor in de trekkingen. Er zijn meer dan 45 miljoen combinaties en we hebben nog zo’n 20 miljoen trekkingen nodig om machines aan te leren om de juiste trekkingen te voorspellen. Op dat moment zal dat met zo’n 80% aan accuraatheid zijn”, aldus Waits.

Foto: Unsplash

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels