HomeNieuwsBizarWanhopige man vaart met jetski naar vriendin op coronavrij-eiland, krijgt zware straf...

Wanhopige man vaart met jetski naar vriendin op coronavrij-eiland, krijgt zware straf bij aankomst

Een Schotse man had er wel heel veel voor over om zijn vriendin op het Isle of Man te zien. De man huurde een jetski en voer zonder enige ervaring naar het eiland. Het ritje van 40 minuten bleek uiteindelijk meer dan 4 uur te duren. Bij aankomst wachtte hem bovendien een onaangename verrassing. 

De 28-jarige Dale McLaughlan uit het Schotse North Ayrie leerde zijn vriendin in september kennen toen hij als dakwerker aan het werk was op het Isle of Man. Dat eiland in de Ierse Zee houdt vanwege de coronapandemie al sinds maart zijn grenzen gesloten voor wie geen geldige reden heeft om er te zijn. Pech dus voor Dale en zijn geliefde, die noodgedwongen een langeafstandsrelatie moesten onderhouden.

Dale kreeg langzaamaan genoeg van de eenzaamheid, schrijft BBC. Na twee vruchteloze pogingen om toestemming aan te vragen om naar het eiland af te reizen, besloot de Schot het over een andere boeg te gooien. Hij reed naar het dichtstbijzijnde punt van de Schotse kust en besloot daar om met een jetski de 53 kilometer lange overtocht naar het Isle of Man te maken.

Celstraf

De verliefde Dale had echter geen enkele vaarervaring en maakte een inschattingsfout. Hij dacht dat het ritje op de jetski zo’n 40 minuten zou duren, maar was door de woelige zee uiteindelijk vier uur en half onderweg. Bij aankomst wandelde hij nog zo’n 25 kilometer naar de hoofdstad Douglas, waar zijn vriendin verblijft.

Eenmaal herenigd duurde het liefdesgeluk niet lang. Tijdens een nachtje samen in de discotheek – die dankzij het strenge grenzenbeleid van het eiland open zijn – liep Dale na een identiteitscontrole tegen de lamp. Het verdict was zwaar: vier weken celstraf voor het overtreden van de coronamaatregelen. Dales advocaat opperde nog dat de jonge man depressief was en dat hij worstelde om de dag door te komen zonder zijn vriendin, maar dat kon de rechter niet tot mildheid brengen. Ook het feit dat de man vier dagen voor vertrek een negatieve coronatest had afgelegd mocht niet baten.

Het bericht Wanhopige man vaart met jetski naar vriendin op coronavrij-eiland, krijgt zware straf bij aankomst verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels