HomeNieuwsBizarVrouw in universiteit aangesproken op outfit: «Je toont een beetje decolleté en...

Vrouw in universiteit aangesproken op outfit: «Je toont een beetje decolleté en dat is in strijd met het schoolbeleid» (video)

Een Amerikaanse voormalige studente steekt in een TikTok-video de draak met de universiteit waar ze gestudeerd heeft. Die was immers opvallend conservatief als het op kledingvoorschriften aankwam…

De vrouw – ene Anna – is intussen afgestudeerd, maar ging enkele jaren geleden naar een katholieke universiteit in Florida. Op een bepaald moment werd ze door een medewerker benaderd. Die maakte haar duidelijk dat haar outfit ‘ongepast’ was. «Ik zag je outfit en ik vind hem heel mooi. Je toont echter een beetje decolleté en jammer genoeg is dat in strijd met het schoolbeleid. Ik moet je vragen om je in je kamer om te kleden», zo herinnert ze zich in een video op TikTok. Ze moest ook haar gegevens tonen zodat het schoolbestuur ingelicht kon worden van het ‘incident’.

Verontwaardiging

In de video speelt ze het tafereel op een spottende en hilarische wijze na terwijl ze de bewuste outfit draagt. De beelden werden al meer dan 1 miljoen keer bekeken. Haar volgers zijn al even verontwaardigd als haar. «Ik zou simpelweg niet meer naar die universiteit gaan», «Ik lag strijk op het einde! Bij ons kwam het ook zover dat we zelfs geen legging meer mochten dragen, maar uiteindelijk werd die regel afgeschaft», en «Een dresscode in de universiteit?! Ik ben ook gelovig, maar een school hoeft mij niet te zeggen wat ik wel of niet moet aandoen», klinkt het in de reacties.

TikTok / @annatheedragon

@annatheedragon

yes this exact thing happened #fyp #christiancollege

♬ original sound – annatheedragon

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/vrouw-universiteit-aangesproken-op-outfit-je-toont-een-beetje-decollete-en-dat-strijd-met-het-schoolbeleid

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels