HomeNieuwsBizarVIDEO. Urbex-fotografen dringen spookstad Fukushima binnen

VIDEO. Urbex-fotografen dringen spookstad Fukushima binnen

Het is al jaren de hobby van vrienden Bob Thissen en Frederik Sempens om verlaten locaties te bezoeken en te fotograferen. Nu gingen ze nog een stapje verder en drongen het verboden gebied van Fukushima binnen.

Sinds zes jaar staat Fukushima bekend als spookstad. Na de nucleaire ramp in 2011 werd de Japanse stad ontruimd en na al die tijd is er nog niemand mogen terugkeren.

Rode zone

Hoewel er in de stad geen levende ziel te vinden is, wordt het gebied aan de grenzen streng bewaakt. Het was voor de twee mannen dus een hele uitdaging om binnen te geraken. Door de straling is de zone nog steeds niet veilig, maar dat hield de vrienden niet tegen.

“De kerncentrale van Fukushima in Japan staat bovenaan mijn verlanglijstje. Ik zoek steeds gekkere plekken op en ga steeds verder”, vertelde Bob een tijdje geleden aan Het Belang van Limburg.

Missie Geslaagd

Dat doel heeft hij nu samen met zijn kameraad bereikt. Beide waren erg onder de indruk van het beeld dat ze te zien kregen. Het leek alsof de tijd was blijven stilstaan. Zo stonden de supermarkten nog vol etenswaren en hingen de jassen nog aan de kapstok in de school. “Het lijkt wel alsof het pauze is, maar dat is niet zo. Deze school staat al zes jaar leeg, alles ligt hier nog precies zoals het achtergelaten is”, horen we in het filmpje.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels