HomeNieuwsBizarMoeite met in slaap vallen? Deze robot helpt je uit de nood

Moeite met in slaap vallen? Deze robot helpt je uit de nood

Studenten aan de universiteit van Delft in Nederland hebben de eerste slaaprobot ter wereld ontwikkeld. Het apparaat kreeg de naam Somnox, ziet eruit als een knuffelkussen en brengt je tot rust zodat je makkelijker de slaap vat.

Somnox is zo ontworpen dat slechte slapers in geval van slapeloosheid het kussen goed kunnen vastnemen. Dankzij het contact neem je automatisch de diepe ademhaling van het apparaat over. De slaaprobot ademt vier seconden in en zes seconden uit. Door de aanraking wordt je zelf rustiger, wat je helpt om sneller in slaap te vallen.

Kloppend hart

Dat is nog niet alles. Op het technologische kussen van een kleine 2 kilogram kan je ook je eigen ademhalingsprofiel afstemmen. Bovendien kan je het licht van de robot aanpassen naar wens en er slaapliedjes of kalmerende geluiden zoals dat van een kloppend hart op laten afspelen.

Wie geïnteresseerd is in deze bedpartner moet nog even wachten. De robot komt pas in juli volgend jaar in de winkel, met een prijskaartje van 449 euro. Kan je toch niet wachten? Via de officiële site kan je de robot goedkoper bestellen aan de lanceringsprijs.

Wake Up Sleeping GIF - Find & Share on GIPHY

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels