HomeNieuwsBizarTrein afgeschaft door pensioenfeest NMBS

Trein afgeschaft door pensioenfeest NMBS

Een pensioenfeest bij de NMBS is vorige week zo stevig uit de hand gelopen dat één internationale trein werd afgeschaft en een andere een halfuur vertraging opliep. De NMBS start een intern onderzoek.

Door de viering in het rangeerstation in Vorst waren er afgelopen donderdag nog te weinig mensen aan het werk om het toestel dat normaal om 14u37 in Brussel-Centraal zou vertrekken richting Luxemburg klaar te maken en te poetsen. De volgende trein kon wel vertrekken, maar wel met 33 minuten vertraging. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

’s Avonds zorgden de feestvierders ook nog voor problemen op de lijn Brussel-Namen-Luik. Een passagierstrein werd tegengehouden en nadat hij toch vertrokken was, werd er aan de noodrem getrokken.

De NMBS zit behoorlijk verveeld met de zaak: “Het klopt dat er een personeelsfeestje was in het rangeerstation van Vorst”, zegt woordvoerder Dimitri Temmerman. “Dat is op zich geen probleem, maar er moet altijd personeel aanwezig blijven om ervoor te zorgen dat de treinen stipt en veilig kunnen rijden. De oorzaak van de hinder maakt momenteel voorwerp uit van een intern onderzoek.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels