HomeNieuwsBizarTesla is het populairste automerk in Noorwegen

Tesla is het populairste automerk in Noorwegen

Tesla is marktleider in de autoverkoop in Noorwegen. De Noren schreven in december meer dan 1.860 modellen van de Amerikaanse autobouwer in. Opvallend is ook dat 10% van alle elektrische auto’s in het Scandinavisch land rondrijden.

Koning Auto is dood, lang leve Tesla, althans toch in Noorwegen. In het Scandinavisch zijn de modellen van de Amerikaanse autobouwer de populairste op de automarkt. Deze maand werden er al meer dan 1.860 van ingeschreven, meldt AGN News. De populairste auto’s zijn de Model X van Tesla, gevolgd door zijn broertje Model S en de VW Golf.

Noren rijden op elektriciteit

Noorwegen is al langer een goede afzetmarkt voor de creaties van ondernemer Elon Musk. Het Model S van Tesla werd er al in 2013 gelanceerd, net nadat de regering maatregelen had genomen om het gebruik van elektrische auto’s te promoten. In het laatste kwart van dit jaar werden er in het land 3.153 Tesla’s geregistreerd.

Mede dankzij de Amerikaanse elektrische auto’s heeft Noorwegen de laagste gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto’s. Een derde van alle auto’s in het land rijdt op elektriciteit. Daardoor is het Noorse wagenpark goed voor 10% van alle elektrische auto’s ter wereld.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels