HomeNieuwsBizarDaarom hebben we meer seks in de kerstperiode

Daarom hebben we meer seks in de kerstperiode

Nieuw internationaal onderzoek stelt dat mensen meer zin hebben in seks in de kerstperiode. Omdat familie centraal staat in die periode, zouden mensen meer de drang voelen om zelf een gezin te starten.

Als je deze weken vaker een kerstboom ziet opduiken in je broek, wees dan niet ongerust. Het is al langer geweten dat mensen in de kerstperiode meer met seks bezig zijn. Een nieuw Amerikaans-Portugees onderzoek dat gepubliceerd werd in Scientific Reports, heeft daar nu ook een verklaring voor gevonden.

Katholieke landen googlen ‘seks’ het meest

Wetenschappers van de universiteit van Indiana en het Portugese Instituto Gulbenkian de Ciência hebben de Google-gegevens van 130 landen tussen 2004 en 2014 onder de loep genomen. Daaruit bleek dat er naar termen zoals ‘seks’ of zaken die ermee te maken hadden, opvallend meer wordt gezocht rond Kerstmis. De zoekopdrachten waren het talrijkst in sterk katholieke landen.

Volgens professor Luis Rocha, co-auteur van de studie, ligt de verklaring voor het fenomeen in het sterke familiegevoel dat er tijdens de feestdagen heerst. Het zet mensen ertoe aan om zelf aan een gezin te beginnen. Bovendien staat tijdens de kerstperiode het kindje Jezus centraal.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels