HomeNieuwsBizarSelfitis maakt leven van jonge Brit een hel

Selfitis maakt leven van jonge Brit een hel

De 22-jarige Brit Junaid Ahmed neemt 200 selfies per dag. Hij lijdt aan ‘selfitis’, of het obsessief nemen van selfies. Volgens wetenschappelijk onderzoek is het een echte gedragsstoornis. 

Junaid Ahmed is een Britse twintiger die niet één dag zonder een selfie kan. Zijn doel is zoveel mogelijk likes en volgers krijgen op sociale media en daarmee zijn zelfvertrouwen op te krikken. En daarvoor haalt hij bij elke gelegenheid zijn smartphone boven.

Negatieve impact

De jonge man geeft toe dat zijn gedrag een negatieve impact heeft op de relaties met familie en vrienden. “Wat ik doe, gaat te ver”, bekent de Brit. Maar net als bij roken is de drang naar een selfie sterker dan de wil om nee te zeggen. “Het is een stoornis die je zeker en vast ernstig moet nemen”, besluiten onderzoekers.

Plastische ingrepen

Om er constant goed uit te zien, heeft Junaid veel over. Zo liet de twintiger al verschillende plastische ingrepen uitvoeren. Implantaten in zijn kin, kaak en lippen waren niet voldoende en daarnaast liet hij ook zijn tanden bleken, botox injecteren en overtollig vet verwijderen.

Don’t watch me, watch yourself

Une publication partagée par Junaid Ahmed (@junaidahmedx) le

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels