HomeNieuwsBizarSchokkende getuigenis politiegeweld doet opnieuw de ronde: “agent trok tampon uit mijn...

Schokkende getuigenis politiegeweld doet opnieuw de ronde: “agent trok tampon uit mijn vagina in het openbaar”

In het huidige debat over discriminatie en politiegeweld doet een schokkend verhaal uit 2016 opnieuw de ronde. Een politieofficier haalde toen schijnbaar zonder reden een tampon uit de vagina van een ongestelde vrouw.

Het incident met de tampon vond plaats in 2016 in het Amerikaanse San Antonio, maar wordt in het licht van de recente protesten tegen politiegeweld opnieuw gedeeld, bericht Comicsands. Natalie Simms was die bewuste dag in 2016 op haar vriend aan het wachten op een parkeerterrein toen plots een politiewagen stopte. De agenten stapten uit en beweerde dat Simms in het bezit kon zijn van verboden middelen. Ze vroegen of ze haar wagen konden doorzoeken, waar de vrouw mee instemde. De zoekactie in de auto leverde niks op – Natalie Simms wist ook dat ze geen drugs bij zich had -, dus dacht de vrouw dat de agenten weer zouden vertrekken. Niets was minder waar.

Bloederige tampon

De aanwezige, mannelijke agenten riepen vrouwelijke inspecteur Wilson op, die Simms zou moeten fouilleren alvorens ze kon vertrekken. Wat er vervolgens gebeurde, werd allemaal vastgelegd door de dashcam van de politiewagen. Bij aankomst van inspecteur Wilson vroeg die of Simms verboden middelen op zich droeg, wat de vrouw ontkende. De inspecteur vroeg Simms om de benen te spreiden, en toen die laatste zei dat ze ongesteld was, zei Wilson: “Ik ga gewoon kijken, ik ga je niet aanraken.”

Dat was echter niet wat de inspecteur deed. Inspecteur Wilson ging met haar hand in de broek en onderbroek van Natalie Simms en deed vervolgens een “vaginaal onderzoek”. Ze haalde de bloederige tampon uit de vagina van Simms – wat naast vernederend ook heel pijnlijk kan zijn als de spieren van de vagina opgespannen zijn -, hield hem omhoog en vroeg: “Is dit een tampon?” Dit alles gebeurde in het openbaar en in het bijzijn van vijf mannelijke agenten. Toen Simms de inspecteur vroeg waarom ze dat net had gedaan, antwoordde die: “Ik weet het niet, ik dacht dat er misschien iets in zat.”

Harige schaamlippen

Alsof dat alles nog niet beschamend genoeg was, verkondigde inspecteur Wilson luidkeels dat de schaamlippen van Simms wel “erg harig” waren. De inspecteur vroeg vervolgens opnieuw dat Simms haar benen spreidde, maar die weigerde. Uiteindelijk lieten de agenten en de inspecteur Simms gaan. Het incident kwam aan het licht toen Natalie Simms een advocaat onder de arm nam en een klacht neerlegde. Het stadsbestuur probeerde een rechtszaak te vermijden en gaf Natalie een schadevergoeding van 250 dollar.

Inspecteur Wilson heeft zichzelf altijd verdedigd. “Je weet niet wat ze daar verstoppen”, rechtvaardigde ze haar “vaginaal onderzoek”. Hoewel dat geen geldige reden is om iemand zo te “fouilleren”, gaf het lokale Comité P Wilson toch geen straf. In 2017 ging de inspecteur op pensioen.

Het bericht Schokkende getuigenis politiegeweld doet opnieuw de ronde: “agent trok tampon uit mijn vagina in het openbaar” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels