HomeNieuwsBizarBIZAR. Man ontdekt duizenden gestolen pakketjes op parkeerterrein in Luik

BIZAR. Man ontdekt duizenden gestolen pakketjes op parkeerterrein in Luik

Een Nederlandse ‘urban explorer’, iemand die verlaten plekken bezoekt om er foto’s en filmpjes van te maken, heeft afgelopen weekend per ongeluk duizenden gestolen AliExpress ontdekt bij een vrachtwagen op een parkeerterrein in Luik. De man betrapte de dieven op heterdaad, maar die konden ontsnappen. 

De Nederlander Jan van der Kraan is een zogenaamde ‘urban explorer’, iemand die met een camera in de hand verlaten plekken gaat ontdekken. Afgelopen weekend was hij zo op weg naar een staalfabriek in Luik, toen hij plots op een verlaten parkeerterrein een vrachtwagen zag staan. Wat hij bij de vrachtwagen aantrof, overtrof zijn verwachtingen.

Voorbinddildo

Naast de vrachtwagen lag de grond bezaaid met opengesneden pakketjes, alle afkomstig van de webwinkel AliExpress. Toen van der Kraan kwam aangestapt, zag hij ook twee mannen bij de vrachtwagen staan. Ze hadden handschoenen aan en hielden pakketjes in hun handen. “Toen ze me zagen aankomen met mijn camera, gingen ze ervandoor”, vertelt van der Kraan in AD.

Volgens van der Kraan waren de meeste pakketjes bestemd voor Nederland, en slechts enkele voor Duitsland. “Er zat van alles tussen”, zegt hij “van een voorbinddildo tot gepersonaliseerde items.” Op het filmje dat hij maakte (bekijk de beelden hieronder), zijn zo verschillende met foto’s bedrukte handdoeken en gsm-hoesjes te zien. De Nederlander zegt dat het om “duizenden” pakketjes ging.

Gestolen

Toen van der Kraan zag dat het zeil van de trailer kapot was gesneden en de vrachtwagen geen nummerplaat meer had, besefte hij dat het om een gestolen voertuig moest gaan. Hij besloot de politie in Luik te bellen, “maar daar spreken ze alleen Frans en dat kan ik niet verstaan.” Vervolgens belde hij de politie in het naastgelegen Riemst, die hij wel kon verstaan, maar omdat Riemst in Vlaanderen ligt, konden ze hem niet helpen. “Ze wilden het ook niet aan hun collega’s in Luik doorgeven.”

Het is niet bekend of de pakketjes inmiddels opgeruimd zijn door de politie, noch wat er met de grote lading post zal gebeuren. Wie vermoed gedupeerd te zijn, neemt het best contact op met AliExpress zelf.

Het bericht BIZAR. Man ontdekt duizenden gestolen pakketjes op parkeerterrein in Luik verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels