HomeNieuwsBizarJonge klimmer gered van de dood door helm nadat uitrusting het begeeft

Jonge klimmer gered van de dood door helm nadat uitrusting het begeeft

Een 19-jarige klimmer is ternauwernood ontsnapt aan een gevaarlijke val van een rots. Hij heeft zijn leven te danken aan zijn helm. De klimmer kwam er als bij wonder enkel met lichte verwondingen vanaf.

Het Keswick Mountain Rescue Team uploadden dit weekend enkele foto’s op Facebook die een gruwelijk drama leken weer te geven: een bloederige helm, een lichaam op de grond naast de rotsen en 16 reddingswerkers rond hem. Toch blijkt dat de klimmer in kwestie, die 8 meter naar beneden viel van een rots in het Britse Borrowdale, redelijk ongedeerd is. De beelden werden met toestemming van de klimmer op Facebook geplaatst om het belang van een helm aan te duiden: “Dit kan zijn leven gered hebben, of hem hebben behoed voor een kwetsuur die zijn leven zou veranderen.”

“Opmerkelijk veel geluk gehad”

“Jammer genoeg raakte de klimmer de grond en was hij buiten bewustzijn na een klap op het hoofd”, staat bij de foto’s te lezen. Door de ernstige aanblik van het incident werden er meteen lucht- en wegambulanceteams gestuurd om de man te redden. De reddingsoperatie had de hulp nodig van 16 vrijwilligers en duurde bijna twee uur. “24 uur later kregen we bericht dat hij uit het ziekenhuis was ontslagen met ‘slechts’ wat blauwe plekken op zijn schouder en een snee op zijn hoofd. Hij heeft opmerkelijk veel geluk gehad.”

Een buurtbewoner beschrijft in Metro UK hoe hij plots een “vreselijke plof” hoorde. Hij zegt dat de klimmer misschien roekeloos handelde. “Ik weet dat hij al twee keer gevallen is met dezelfde klimuitrusting en de derde keer schoot het los. Ik dacht dat hij dood was.” Het verhaal van de Britse klimmer wijst nog maar eens uit hoe levensreddend een helm kan zijn.

Het bericht Jonge klimmer gered van de dood door helm nadat uitrusting het begeeft verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels