HomeNieuwsBizarOphef over influencer die restaurant niet binnen mag wegens outfit: «Hij wil...

Ophef over influencer die restaurant niet binnen mag wegens outfit: «Hij wil gewoon geen blote borsten in zijn zaak»

Er is commotie ontstaan rond een Franse influencer die de toegang tot een restaurant ontzegd werd omwille van haar outfit. Zelf spreekt ze van een schande, maar ze krijgt echter veel tegenwind.

Polska Babinks wilde onlangs met een vriendin gaan dineren in een restaurant in Parijs. Ze werd aan de deur echter tegengehouden door de uitbater, die haar outfit ongepast vond. Nadien keerde ze terug om opnieuw verhaal te halen, deze keer terwijl ze het tafereel filmde. Ze deelde de beelden met haar meer dan 600.000 TikTok-volgers en spreekt over ‘schande’ en ‘seksisme’. «Decolleté? Dan mag je niet binnen in dit restaurant», schreef ze erbij.

Tegenkanting

De video ging met bijna 4 miljoen views viraal en werd uitvoerig besproken in Frankrijk, ook door enkele bekendheden. De meerderheid neemt het echter op voor de uitbater. «Wat is hier schandalig aan? Hij wil gewoon geen blote borsten in zijn restaurant», zei televisiepresentator Benjamin Castaldi erover. Columnist Danielle Moreau vond dan weer dat «dit niets met feminisme te maken heeft. Heel weinig vrouwen identificeren zich met haar». En producer Guillaume Genton hield het kort en krachtig: «Ik heb zelden zo’n domme mensen gezien als deze influencer en haar vriendin».

Respect tonen

Ook haar eigen volgers hebben hun bedenkingen bij haar verontwaardiging. «Ik begrijp zijn reactie wel. Je mag een beetje respect tonen voor het restaurant en de mensen die daar komen eten», «Het is een beetje als in de zomer winkelen in je badpak: dat mag namelijk niet. Draag gewoon een gepaste outfit. Misschien dat je in McDonald’s zo wel nog binnen mag…», en «Elke restaurantuitbater heeft het recht om je op basis van je outfit de toegang te weigeren of niet», lezen we onder meer in de reacties.

TikTok / @polskababinks

@polskababinks

#collage avec @Polska

♬ son original – Polska

@polskababinks

#collage avec @Polska

♬ son original – Polska

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/ophef-over-influencer-die-restaurant-niet-binnen-mag-wegens-outfit-hij-wil-gewoon-geen-blote-borsten-zijn

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels