HomeNieuwsBizarOekraïense miljonair laat eigen huis bombarderen wanneer hij Russische soldaten op beveiligingsbeelden...

Oekraïense miljonair laat eigen huis bombarderen wanneer hij Russische soldaten op beveiligingsbeelden ziet

Een Oekraïense miljonair heeft het leger gevraagd om zijn eigen huis onder vuur te nemen toen hij een groep Russische soldaten in en rond zijn woning spotte.

Andrei Stavnitser is directeur van een Oekraïens IT-bedrijf en woont in Irpin, een stad in de buurt van Kiev. In het begin van de oorlog vluchtte hij naar Polen. Van daaruit kon hij zijn huis via een webcam in het oog houden.

Op een bepaald moment zag hij op de bewakingsbeelden dat er een groep Russische soldaten ingebroken had in zijn woning. Er stonden tevens twaalf legervoertuigen op zijn grondgebied en er werd geschoten vanuit zijn huis.

Leger helpen

Hij nam contact op met het Oekraïense leger en vroeg hen om zijn huis te bombarderen. Dat gebeurde met succes. «Ik vond het walgelijk om te zien dat er Russen in mijn huis zaten. Het gaat niet om geld – ik had het net gebouwd en had er veel moeite in gestoken – maar ik wil er alles aan doen om het Oekraïense leger aan de overwinning te helpen», vertelde hij aan Good Morning Britain.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/oekraiense-miljonair-laat-eigen-huis-bombarderen-wanneer-hij-russische-soldaten-op-beveiligingsbeelden-ziet

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels