HomeNieuwsBizarNetflix legt bizarre regels op tegen misbruik na #MeToo

Netflix legt bizarre regels op tegen misbruik na #MeToo

De streamingdienst Netflix heeft in de nasleep van de #MeToo-beweging een aantal nieuwe regels ingevoerd. Zo zouden werknemers op de set elkaar niet te lang in de ogen mogen kijken. De informatie is afkomstig van medewerkers die er online grapjes over maken. 

Op de sets van Netflix-producties is het voortaan verboden om elkaar langdurig te omhelzen, te flirten, telefoonnummers te vragen en elkaar langer dan vijf seconden aan te kijken. Vooral die laatste richtlijn vinden werknemers nogal vreemd.

Tot vijf tellen en wegkijken

“Het is gewoon belachelijk”, zegt een van de medewerkers van het Netflix-programma ‘Black Mirror’. “Mensen lachen met de regel. Ze kijken elkaar aan, tellen tot vijf en kijken dan weg.” Leidinggevenden moesten ook een ‘intimidatievergadering’ bijwonen om te leren wat wel en niet gepast is.

De streamingdienst weigert het nieuws te bevestigen of te ontkennen, maar vertelt aan The Independent dat ze trots zijn op de training die ze aanbieden om pesterijen en intimidatie tegen te gaan. “Wij willen dat elke Netflix-productie een veilige en respectvolle werkomgeving is”, klinkt het.

Het bericht Netflix legt bizarre regels op tegen misbruik na #MeToo verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels