HomeNieuwsBizarSociaal werkster neemt kind weg omdat moeder geen ijsje wil halen

Sociaal werkster neemt kind weg omdat moeder geen ijsje wil halen

Een Britse sociaal werkster heeft van de rechter felle kritiek gekregen. De vrouw nam een kind bij zijn moeder weg omdat deze geen ijsje aan de jongen wilde geven. De ambtenaar vond dat de moeder niet voldeed aan de emotionele noden van het kind. 

Een strenge opvoeding is niet altijd een zegen. Zo verloor een Britse moeder haar achtjarige zoon nadat een sociaal werkster twee incidenten had gespot die volgens haar totaal niet door de beugel konden. Eerst wilde de moeder haar zoon geen ijsje geven en daarna liet ze het ook niet toe dat hij zijn eigen haar knipte. Genoeg redenen voor de ambtenaar om het kind van zijn natuurlijke ouders weg te halen.

Onzin 

In eerste instantie ging de rechter akkoord met het verslag van 40 pagina’s. Het kind mocht zijn moeder wel blijven zien zodat haar opvoedingvaardigheden konden worden geëvalueerd. Uiteindelijk ging de vrouw in beroep en met succes. Een tweede rechter verklaarde de hele zaak nietig en volgens hem was het ‘complete onzin’. “Er stonden geen concrete aanwijzingen in waarom het kind naar pleegzorg moest en de sociaal werkster kon ook niet antwoorden op de vraag waarom ze juist zo’n slechte moeder was”, aldus rechter Mostyn van de rechtbank in Londen. Uiteindelijk kreeg de mama gelijk en kon haar zoon onder toezicht van de sociale diensten weer naar huis.

Het bericht Sociaal werkster neemt kind weg omdat moeder geen ijsje wil halen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels