HomeNieuwsBizarMichael Jackson is de best verdienende dode beroemdheid

Michael Jackson is de best verdienende dode beroemdheid

Michael Jackson staat bovenaan de lijst van Forbes van beroemdheden die na hun dood nog het meeste geld binnenbrengen. De acht jaar geleden overleden popster bracht 75 miljoen dollar, of bijna 65 miljoen euro, op.

Hij mag dan al acht jaar onder de grond liggen, Michael Jackson ziet zijn bankrekening nog elk jaar stevig aandikken. De popster leidt de rangschikking waarin Forbes de best verdienende dode beroemdheden oplijstte. Afgelopen jaar verdiende de zanger van ‘Billy Jean’ bijna 65 miljoen euro.

Dat geld werd onder andere bijeen gebracht door een nieuw greatest hits-album en een Cirque du Soleil-show in Las Vegas. Bovendien bezat Jackson ook een deel van de muziekcatalogus van muziekmaatschappij EMI. Die rechten blijven nog steeds geld opbrengen.

Slapend rijk met frisdrank

In de lijst van Forbes staan nog twee andere zangers. Elvis Presley strandde op de vierde plek met net meer dan 30 miljoen euro en Bob Marley kwam daar net achter met een opbrengst van bijna 20 miljoen euro.

De zilveren medaille is voor Arnold Palmer, een voormalige professionele golfspeler. Zijn merk van limonade en theedrankjes brachten 34 miljoen euro op. Op plaats drie staat Charles Schulz, de tekenaar van de ‘Peanuts’-strips. Zijn nalatenschap leverde 32,6 miljoen euro op.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels