HomeNieuwsBizarBazart beschuldigd van racistische Halloweenkostuums

Bazart beschuldigd van racistische Halloweenkostuums

Officieel vieren we vanavond Halloween, maar Bazart heeft het afgelopen weekend al een griezelfeest georganiseerd. Achteraf kreeg de Belgische band de wind van voren door hun kostuumkeuze. Racistisch en ongepast, klinkt het.

Afgelopen weekend genoot Bazart van een verkleedfeestje, dat georganiseerd werd door frontman Mathieu Terryn en zijn vriendin Justine Bourgeus, ook bekend als Tsar B. De verkleedkleren van twee bandleden deden echter wat wenkbrauwen fronsen.

Kim en Kanye

De meeste kritiek kwam op de Halloween-outfit van bassist Daan Schepers. Hij verkleedde zich samen met zijn vriendin Paulien Riemis als het bekende koppel Kim Kardashian en Kanye West. Schepers schilderde zijn gezicht zwart, wat bij veel mensen in het verkeerde keelgat schoot.

Ze waren niet gediend met zijn ‘blackface’. Dat is een term die voornamelijk in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Het verwijst naar blanke mensen die zichzelf zwart schilderen. In het verleden werd het gebruikt om met zwarten te spotten. Blanken die zichzelf zwart schilderen, wordt dus gezien als extreem beledigend voor de zwarte gemeenschap. Dit is ook de reden waarom Zwarte Piet al een aantal jaar internationale kritiek krijgt.

Bazalt

Niet alleen Schepers, maar ook Simon Nuytten en vriendin Olga Leyers liggen onder vuur. Het paar verkleedde zich als twee Chinezen. Naast een witgeverfd gezicht droeg Nuytten ook een t-shirt met ‘Bazalt’ op, verwijzend naar de moeilijke uitspraak van de ‘r’. Ook hun kostuum werd afgedaan als respectloos en racistisch.

Racistisch of niet? Oordeel zelf:

Bazalt

A post shared by Olga Leyers (@olgaleyers) on

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels