HomeNieuwsBizarMexico stopt tijdelijk met brouwen Corona-bier

Mexico stopt tijdelijk met brouwen Corona-bier

De Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo, een dochter van AB InBev dat onder andere het Corona-bier maakt, is vanaf vandaag gestopt met het brouwen van bier. Grupo Modelo volgt daarmee de aanbeveling van de Mexicaanse overheid, die bierbrouwerijen als een ‘niet-essentiële activiteit’ beschouwt tijdens de coronacrisis. 

In Mexico hebben al meer dan 1.500 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus en dus besliste de Mexicaanse regering om enkel nog essentiële activiteiten toe te laten. Bier brouwen hoort daar op het eerste zicht niet bij. Grupo Modelo baat 11 brouwerijen uit in Mexico. Die werden vanaf deze ochtend allemaal stilgelegd.

Landbouw

De brouwer houdt nog wel een slag om de arm. Het bedrijf wil van de regering meer duidelijkheid over de positie van bier als agro-industrieel product. Landbouw en voedselproductie worden immers wel als essentiële activiteiten beschouwd. “Als de overheid dit bevestigt, zijn we klaar om een plan uit te rollen waarbij meer dan 75% van ons personeel thuis werkt en tegelijk de bevoorrading kan verzekerd worden”, klinkt het.

Het bericht Mexico stopt tijdelijk met brouwen Corona-bier verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels