HomeNieuwsBizarMan klampt zich 25 kilometer lang vast aan hogesnelheidstrein

Man klampt zich 25 kilometer lang vast aan hogesnelheidstrein

Een man uit Duitsland heeft zijn pendeltocht wat spannender gemaakt. James Bond-gewijs klampte hij zich vast aan de buitenkant van een hogesnelheidstrein.

De 59-jarige passagier was onderweg van Bielefeld richting Hannover. In plaats van zich op een van de zitplaatsen te nestelen, klampte hij zich vast aan de vouwbalg tussen twee treinstellen en stond hij met zijn voeten op een piepklein treeplankje. Dat zei een woordvoerder van de federale politie in Hannover. “Dat de man nog leeft heeft hij te danken aan het spoorpersoneel, dat hem woensdag bij het vertrek uit het station Bielefeld had opgemerkt en de treinbestuurder onmiddellijk op de hoogte bracht.”

De ICE, die op dat ogenblik al een snelheid van 160 km/u had bereikt, stopte 25 kilometer verder in het station Löhne. Daar werd de man in de trein gezet en naar zijn bestemming Hannover gebracht, waar de federale politie hem opwachtte.

Hij vertelde aan de agenten dat hij eerst zijn bagage in Bielefeld in een treinstel van de ICE had geplaatst en dan nog even vlug was uitgestapt. Toen de ICE tot zijn grote verrassing vertrok, is hij dan tussen twee wagons gesprongen zich vastklampend aan de vouwbalg.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels