HomeNieuwsBizarLeerlingen vinden 43 slangeneieren in zandbak op school

Leerlingen vinden 43 slangeneieren in zandbak op school

De zandbak is niet alleen een plek waar kinderen graag spelen, ook voor slangen is het er fijn vertoeven. Dat bleek toen een groep leerlingen maar liefst 43 slangeneieren aantrof in de zandbak op hun school, zo’n 350 kilometer ten noorden van Sydney.

De eieren lagen verspreid over zeven slangennesten, die vermoedelijk dienst deden als broedplaats voor de dodelijke Australische bruine slang. De zandbak was pas aangelegd, waardoor het de perfecte broedplaats is voor de reptielen. «Het zand reguleert de temperatuur perfect», klinkt het bij Rod Miller van stichting Wildlife.

Agressieve beestjes

Bij de ontdekking van de eieren werd er meteen een vrijwilligerskorps opgetrommeld om de zandbak terug reptielvrij te maken. Maar wat er nu met de eieren gebeurt, wil de stichting liever niet kwijt. “We zijn dierenvrienden”, klinkt het nogal mysterieus.

De vrouwtjes van de Australische bruine slang verlaten het nest nadat ze hun eieren erin gelegd hebben. De babyslangen zijn volledig onafhankelijk wanneer ze uit het ei komen, maar kunnen al snel agressief worden. De gevonden eieren zouden eind januari uitkomen, vlak voor de start van het nieuwe schooljaar.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels