HomeNieuwsBizarJapans ziekenhuispersoneel zet sterkedrank in om coronavirus uit te schakelen

Japans ziekenhuispersoneel zet sterkedrank in om coronavirus uit te schakelen

Personeel in Japanse ziekenhuizen mag in uitzonderlijke gevallen zware alcoholische dranken gebruiken als ontsmettingsmiddel, als aan dat laatste een tekort is ontstaan. Dat bevestigt het Japanse ministerie van Volksgezondheid.

Als dat “absoluut noodzakelijk is” mag drank met een alcoholpercentage tussen 70 en 83 procent dienen om de handen te wassen, schrijft het ministerie in een nota die het Franse persbureau AFP in handen heeft gekregen. Desinfecterende middelen moeten volgens Japanse regels tussen de 76,9 en 81,4 procent alcohol bevatten.

Wodka

De ziekenhuizen zullen in die gevallen waarschijnlijk vooral buitenlandse drank moeten gebruiken: de typische Japanse sterkedrank sake of shochu bevatten te weinig alcohol – met respectievelijk maximaal 22 en 45 procent alcohol. Sommige soorten wodka zijn wel sterk genoeg.

Japan lijkt voorlopig relatief gespaard, met 109 mensen die aan het coronavirus zijn gestorven. In de hoofdstad Tokio groeit intussen wel de bezorgdheid, omdat daar het aantal nieuwe gevallen opvallend stijgt.

Het bericht Japans ziekenhuispersoneel zet sterkedrank in om coronavirus uit te schakelen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels