HomeNieuwsBizarDuitse zoo overweegt dieren aan elkaar te voeren

Duitse zoo overweegt dieren aan elkaar te voeren

Dierentuinen hebben het zwaar in deze tijden van social distancing. Zonder bezoekers hebben ze geen inkomsten meer, terwijl de kosten voor het levensonderhoud van de dieren onveranderd hoog zijn. En dat kan ingrijpende gevolgen hebben.

Verena Kaspari van de Duitse Neumünster Zoo vertelde aan Die Welt dat de dierentuin gedwongen is drastische noodmaatregelen te overwegen. “We hebben een lijst opgesteld met dieren die we als eerste zullen moeten slachten.”

Kaspari gaf toe dat het een laatste middel zou zijn en erg onaangenaam. Toch zou het de financiële noodsituatie niet meteen oplossen. Zo zouden de zeehonden en pinguïns elke dag grote hoeveelheden verse vis nodig hebben.

175.000 euro

“Als het erop aankomt, zal ik dieren moeten euthanaseren, in plaats van ze te laten verhongeren. In het ergste geval zal ik sommige dieren aan elkaar moeten voeren.”

De Neumünster Zoo komt niet in aanmerking voor hulp van de staat en vraagt om donaties om de dieren te kunnen helpen. Kaspari schat dat de dierentuin deze lente zo’n 175.000 euro aan inkomsten misloopt.

Het bericht Duitse zoo overweegt dieren aan elkaar te voeren verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels