HomeNieuwsBizarJapans koppel krijgt pony op hun dak

Japans koppel krijgt pony op hun dak

Iedereen is wellicht vertrouwd met de André van Duin-hit ‘Er staat een paard in de gang’. Een Japanse familie maakte een gelijkaardige situatie mee, maar bij hen was het bittere ernst. Door hevige overstromingen was er een dwergpony op hun dak terecht gekomen.

De hevige regenvallen teisteren Japan al een tijdje. Op verschillende plaatsen zijn er overstromingen, aardverschuivingen en modderlawines. En dat ondervond de 9-jarige pony Leaf aan den lijve. Het beest werd meegesleurd met de hevige modder en belandde zo op het dak van een huis.

Wortelen om te kalmeren 

In eerste instantie was het dier in paniek, maar met behulp van enkele wortels kon het gekalmeerd worden. Via het raam slaagden de hulpverleners om het dier veilig en wel terug aan de grond te krijgen.

Therapiedier

Leaf werkt al een paar jaar als therapiedier in een rusthuis, waar hij de bejaarden opvrolijkt. Zij hadden stilaan de hoop opgegeven dat ze hun trouwe viervoeter nog ooit levend en wel zouden terugzien. De stortbuien in Japan hebben al het leven gekost aan 176 mensen, tientallen slachtoffers zijn nog niet vermist. Honderdduizenden inwoners zijn uit voorzorg geëvacueerd.

Het bericht Japans koppel krijgt pony op hun dak verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels