HomeNieuwsBizarHierdoor heeft een Belg op vier dagelijks last van stress

Hierdoor heeft een Belg op vier dagelijks last van stress

Maar liefst één op de drie Belgen heeft wekelijks te kampen met stress en zelfs één op de vier heeft er dagelijks last van. Dat melden de Mediahuis-kranten op basis van een enquête die onderzoeksbureau iVox in opdracht van Omnivit uitvoerde bij duizend Belgen. We lijsten de belangrijkste oorzaken voor u op.

De belangrijkste oorzaak van stress is een gebrek aan tijd. Belgen ervaren veelal dat ze te weinig tijd hebben om zowel professionele als persoonlijke taken te vervullen.

Het leven is duur en ook daar liggen veel Belgen van wakker. De financiële zorg is dan ook een tweede veelvoorkomende stressfactor.

Een andere oorzaak ligt dan weer persoonlijker. Onzekerheid en perfectionisme komen als belangrijkste karaktereigenschappen op de derde plaats.

Stress om stress

Ook stress kan een oorzaak zijn van stress. Een deelnemer op drie denkt binnenkort namelijk een burn-out te kunnen krijgen. Twee op vijf sprak er al over met een huisarts of psycholoog.

Opmerkelijk is bovendien dat drie op de vijf singles zich zorgen maakt om het vinden van een lief en dat het stressniveau op het werk in december het hoogst is. De stress zou bovendien voor één op tien al eens de reden voor verandering van job geweest zijn.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels