HomeNieuwsBizarDeze digitale pil weet of je hem geslikt hebt of niet

Deze digitale pil weet of je hem geslikt hebt of niet

Er is vandaag een digitale pil goedgekeurd die registreert of je hem ingenomen hebt of niet. De informatie wordt via een sensor naar een app gestuurd die de medicijninname bijhoudt. 

Het gaat om ‘Abilify MyCite’een slimme pil tegen psychiatrische aandoeningen. Met behulp van een ingebouwde sensor kan hij voorkomen dat patiënten hun medicatie vergeten in te nemen. Dit kan belangrijk zijn omdat mensen met psychiatrische aandoeningen zoals een bipolaire stoornis in een manische episode kunnen belanden als ze de medicatie vergeten.

Averechts effect

Hoewel het een handige uitvinding kan zijn voor wie zo nu en dan zijn medicatie vergeet, kan het ook het vertrouwen van de patiënt schenden. Zo vertelt apotheker Laurien Rook aan NOS over schizofrene patiënten: “Zij zijn vaak wantrouwend. Ik vraag me af of ze hun pillen wel slikken als het ook nog eens bijgehouden kan worden.”

De technologie opent ook perspectieven voor de toekomst. “Je zou zo’n sensor kunnen gebruiken voor ouderen die veel tegelijkertijd moeten slikken. Zij vergeten regelmatig medicijnen in te nemen”, aldus hoogleraar farmacologie Adam Cohen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels