HomeNieuwsBizarFransman wil Stille Oceaan overzwemmen van Japan naar VS

Fransman wil Stille Oceaan overzwemmen van Japan naar VS

De Fransman Ben Lecomte is vanuit Japan vertrokken op een zwemtocht naar Amerika. Op die manier wil hij de aandacht vestigen op de bedreiging van de wereldzeeën door plastic afval. “Ik wil dat zoveel mogelijk mensen begrijpen dat ieder van ons wat moet doen omdat de zeeën in gevaar zijn”, zei hij bij zijn vertrek.

De duurzwemmer begon gisteren aan zijn recordpoging aan de kust van Choshi, ten oosten van Tokio. Over 6 à 8 maanden en na 9.000 kilometer wil de 51-jarige Lecomte San Francisco bereiken. Hij zou daarmee de eerste mens worden die de Stille Oceaan al zwemmend oversteekt. Hij heeft zich meer dan 6 jaar op dit moment voorbereid, deelde de Fransman op Twitter mee.

Aanvallen van haaien overleefd

Rechtstreekse beelden van zijn avontuur werden door zijn begeleidend team op Facebook gezet. “Ik wil dat zoveel mogelijk mensen begrijpen dat ieder van ons wat moet doen omdat de zeeën in gevaar zijn. En als we niets veranderen, zal het over enkele jaren nog erger zijn”, zei Lecomte in een interview. Twintig jaar geleden had de Fransman stormen, haaienaanvallen en kwallenbeten overwonnen om in 1998 als eerste mens in 73 dagen de Atlantische Oceaan al zwemmend te overbruggen.

De Fransman plant elke dag acht uur te zwemmen en daarbij een afstand van dagelijks rond de 65 kilometer af te leggen. Hij wordt begeleid door een zeilboot en een team van acht leden dat samenwerkt met twaalf wetenschappelijke instellingen om tijdens de recordpoging van Lecomte marien en medisch onderzoek uit te voeren.

Het bericht Fransman wil Stille Oceaan overzwemmen van Japan naar VS verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels