HomeNieuwsBizarDrone maant mensen in Frankrijk aan binnen te blijven

Drone maant mensen in Frankrijk aan binnen te blijven

Het lijkt wel een scène uit een dystopische thriller: boven de Zuid-Franse stad Nice vliegt sinds vrijdag een drone met luidspreker die de mensen aanmaant om binnen te blijven om een uitbraak van het coronavirus in te perken.

Boven de bekende Promenade des Anglais en het stadscentrum is regelmatig te horen: “Herinnering aan de richtlijnen in verband met COVID-19: alle verplaatsingen buitenshuis zijn verboden zonder schriftelijke toestemming. Gelieve een afstand van minstens een meter te houden tegenover andere personen”.

Boetes voor joggers

“Op dit moment is er maar één drone aan het werk”, zegt Sabri Ben Hassen, een voormalig politieman en eigenaar van het bedrijf Drone06. “De luidspreker produceert 100 decibel.» Ter vergelijking: een Airbus produceert bij het opstijgen 120 decibel. Het initiatief om een drone boodschappen te laten overbrengen, komt van de prefect van Alpes-Maritime.

Sinds dinsdagmiddag mogen mensen in Frankrijk niet naar buiten, behalve voor essentiële zaken, waarvoor ze een document moeten ondertekenen waarin staat waar ze naartoe gaan. Woensdag is de politie van Nice begonnen met het uitdelen van boetes aan joggers of wandelaars op de Promenade. Frankrijk heeft 100.000 politieagenten ingezet die moeten toezien op naleving van de regels.

Het bericht Drone maant mensen in Frankrijk aan binnen te blijven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels