HomeNieuwsBizarDit restaurant zet elke avond zakken met eten buiten voor daklozen

Dit restaurant zet elke avond zakken met eten buiten voor daklozen

Het restaurant Bosu Body Bar in Manchester krijgt lof omdat het na sluitingstijd steevast gratis eten buitenzet voor de daklozen. Met het Bosu Project roepen ze de inwoners van Manchester op om mensen die er hongerig uitzien de weg te wijzen naar hun gratis zakken met eten. 

Toen het personeel van het restaurant steeds meer daklozen op straat opmerkte, besloten ze dat ze hun restjes een betere bestemming konden geven dan de vuilbak. Voortaan verzamelden ze hun etensresten in zakken, die ’s avonds buiten gezet worden.

“Wanneer we sluiten aan het einde van de dag, beloven we om zakken vol lekker eten buiten te zetten”, vertellen ze in een Facebookpost. Sindsdien heeft hun nobele actie veel aandacht gekregen met duizenden mensen die hun lof uiten.

Overweldigende reactie

Oprichters en mede-eigenaars Josef Ramzi-Faddoul, Oliver Drummond en Sarah Beck zeggen dat ze verrast zijn door de positieve reacties. “De feedback is echt opmerkelijk”, vertelt Josef tegen Metro UK. “Er hebben al zo’n 300 mensen de zakken gebruikt sinds we een maand geleden zijn gestart.”

“We gaven al eten weg onderweg naar huis, maar we besloten om het naar een hoger niveau te tillen door ritueel de tassen buiten te zetten. We hopen dat deze publiciteit mensen bewust maakt hoe serieus het daklozenprobleem is en dat het hen aanzet om gelijkaardige acties te ondernemen.”

Bosu Kindness project

Als uitbreiding van hun project, roepen ze de inwoners van Manchester nu op om hun oude kleren en mutsen te doneren. Met de winter in aantocht, willen ze zeker zijn dat niemand kou of honger lijdt. Het Bosu team is nu bezig met het oprichten van een goed doel dat ze het Bosu Kindness project doopten.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels