HomeNieuwsBizarDingen uit oren en neus verwijderen kost Britten 3,4 miljoen euro per...

Dingen uit oren en neus verwijderen kost Britten 3,4 miljoen euro per jaar

Elk jaar gaat er 3 miljoen pond, of zo’n 3,4 miljoen euro, van de Britse gezondheidszorg naar de verwijdering van objecten die vastzitten in oren en neuzen. Dat heeft een recent onderzoek uitgewezen. In de overgrote meerderheid van de gevallen waren de patiënten kinderen.

Net geen 3,4 miljoen euro, of 3 miljoen pond. Dat is de som die in Groot-Brittanië elk jaar nodig is om neuzen en oren te verlossen van objecten die erin vast zitten. Dat blijkt uit ‘Will Children Ever Learn?’, een paper die gepubliceerd werd in het magazine The Annals of the Royal College of Surgeons. Tussen 2010 en 2016 werden er elk jaar 1.218 voorwerpen uit neuzen en 2.479 uit oren gehaald.

Juwelen zijn heel populair

De patiënten zijn vaak kinderen, meldt BBC. Dat geldt voor 95% van de gevallen waarin er iets in een neus zit en 85% van de verstopte oren. Opvallend is dat kinderen tussen nul en vier jaar vooral dingen in hun neus steken en dat tussen vijf en negen jaar de aandacht verhuist naar de oren. Bij de jeugd zijn voor juwelen populaire objecten, bij volwassenen worden oorstopjes het vaakst teruggevonden.

“Vraag het aan elke neus-, keel- en oorarts. Ze hebben allemaal wel een voorbeeld van de wonderlijke dingen die ze hebben ontdekt in een neus of oor”, vertelt Simon Morris, specialist aan het Morriston Hospital in Swansea. “Ik heb zelf al groene erwten, ‘googly eyes’ en balletjes van een bean bag gezien.” Hij wil mensen ook aanraden om heel voorzichtig te zijn als ze batterijen in hun handen hebben.

Het bericht Dingen uit oren en neus verwijderen kost Britten 3,4 miljoen euro per jaar verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels