HomeNieuwsBizarDuitser moet rijbewijs al na 49 minuten afgeven

Duitser moet rijbewijs al na 49 minuten afgeven

Een Duitse tiener heeft zijn nieuw rijbewijs al na minder dan een uur moeten afgeven aan de politie. De jongeman werd gestopt nadat hij in de buurt van Dortmund aan 95 km/u reed in een zone waar hij maar 50 km/u mocht. Er wacht hem nu een boete van 200 euro en vier weken rijverbod.

Onvoorzichtig zijn kan gebeuren, maar sommige mensen zijn gewoonweg roekeloos. Het recentste voorbeeld daarvan is een 18-jarige Duitser die 49 minuten na zijn geslaagd rijexamen zijn nieuw rijbewijs al mocht afgeven. De jongen werd in de buurt van Dortmund geflitst aan 95 km/u in een zone waar de snelheidslimiet op 50 km/u ligt. Toen de politie hem iets later tegenhield, bleek hij samen met vier vrienden een ritje te maken om zijn mijlpaal te vieren.

Langer onder het oog van gerecht

De jongen mag binnenkort een boete van 200 euro in de bus verwachten en moet zelf opdraaien voor bijkomende rijlessen. Bovendien mag hij vier weken lang niet rijden. De Duitse autoriteiten zullen zijn voorwaardelijke periode ook verlengen van twee tot vier jaar, waardoor hij langer het risico loopt om zijn rijbewijs opnieuw kwijt te raken, meldt DW.

Duitsland staat erom bekend dat er op sommige plaatsen op de snelweg geen snelheidslimiet geldt, maar daar staat tegenover dat de politie heel strikt controleert in meer bevolkte gebieden. Mensen die te snel rijden, kunnen zich verwachten aan een boete van 10 tot 680 euro en een rijverbod tot drie maanden, naargelang de ernst van de overtreding.

Het bericht Duitser moet rijbewijs al na 49 minuten afgeven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels