HomeNieuwsBizarDeze Amerikaan is te groot om basketbal te mogen spelen

Deze Amerikaan is te groot om basketbal te mogen spelen

David Simon heeft een probleem. De Amerikaan mag volgend seizoen niet meer in de Zuid-Koreaanse basketbalcompetitie spelen. Met zijn lengte van 2 meter en 1 centimeter overtreedt hij namelijk de nieuwe regels die lokale spelers meer kansen moeten geven.

In basketbal geldt een ongeschreven wet dat extra centimeters meestal een voordeel opleveren, maar dat gaat niet op in het geval van David Simon. De Amerikaan mag volgend jaar niet meer zijn club Anyang KGC spelen. In de KBL, de Zuid-Koreaanse competitie, geldt vanaf dan een maximale lengte voor buitenlandse spelers. Simon wordt daardoor ‘te lang’ en zal dus ergens anders onderdak moeten zoeken.

Concreet mag elke club vanaf volgend jaar twee buitenlandse spelers hebben, waarvan er een niet groter is dan 2 meter en de andere niet meer dan 1,85 meter meet. De kruin van Simon komt op 2 meter en 1 centimeter. Te veel dus. Hij is niet de enige die de impact van de regel zal voelen. Van de 22 Amerikanen die in Zuid-Korea spelen, overschrijden er 9 de nieuwe grens.

Kleiner, maar balvaardiger

De competitie wil met de regel het spel minder afhankelijk maken van grote spelers en de werving van kleinere, maar balvaardige atleten ondersteunen. De bedoeling is om zo de wedstrijden entertainender te maken en de tanende populariteit van het Zuid-Koreaanse basketbal tegen te gaan. De commissaris van de KBL, Kim Young-Il, zegt aan The Guardian dat de wedstrijden de voorbije jaren saai zijn geworden. Door de nieuwe verplichtingen verwacht hij dat de competitie spannender wordt omdat de ploegen hun rekrutering anders zullen aanpakken.

Simon is van plan om Zuid-Korea te verlaten en elders op zoek te gaan naar een nieuwe club. “Ik was een beetje kwaad”, laat hij weten. “Om er zo dicht bij te zijn en dan niet te mogen blijven, dat prikt. Het lijkt niet alsof ik ooit nog zal terugkomen, of ze moesten de regels aanpassen.”

Het bericht Deze Amerikaan is te groot om basketbal te mogen spelen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels