HomeNieuwsBizarSamen de afwas doen komt je seksleven ten goede

Samen de afwas doen komt je seksleven ten goede

Heterokoppels die samen huishoudelijke taken doen, hebben betere seks. Vooral door mee te helpen bij de afwas kan je punten scoren, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Socioloog Daniel Carlson van de universiteit van Utah bekeek samen met zijn team de verdeling van huishoudelijke taakjes bij heterokoppels tussen 1992 en 2006. Vooral bij de afwas merkte hij ‘problemen’.

“Er ligt oud, bijna beschimmeld voedsel in de gootsteen. En als je kinderen hebt, zit er klonterige en stinkende melk in hun drinkflesjes”, omschrijft de wetenschapper herkenbare situaties. De verantwoordelijke voor het uitkuisen van al deze viezigheid krijgt er volgens het onderzoek zelden schouderklopjes voor. Afwas is nu eenmaal afwas en moet gebeuren.

Vrouwelijke klusjes

De studie toont ook aan dat de minst populaire taken bijna altijd op het bord van vrouwen belanden. Mannen doen meestal minder vieze klussen en maaien het gras of wassen de auto. De onderzoekers stellen voor om de taken te verdelen. “Laat de een bijvoorbeeld koken en de ander afwassen”, klinkt het. “Of doe gewoon samen de vuile vaat.”

Volgens Carlson kan het niet anders dan dat met zulk teamwork de relatie goed zit. “Je begint met zijn tweeën aan een vieze klus en klaart die samen. Dan kan je fijne én minder fijne klusjes buiten de keuken waarschijnlijk ook aan.”

Het bericht Samen de afwas doen komt je seksleven ten goede verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels