HomeNieuwsBizarIJskar uit Pajottenland bedient ook honden

IJskar uit Pajottenland bedient ook honden

Bij de Pajotse Crèmekar mag iedereen een ijsje komen halen, ook als je op vier poten wandelt en je mond vol kwijl hangt. De ijskar biedt namelijk op vraag van hun klanten een ijsje aan voor honden.

Met de zomer in aantocht begint de zin in een ijsje weer op te spelen. Het is niet ondenkbaar dat ook je hond dat gevoel deelt, maar waar moet die dan naartoe? Naar de Pajotse Crèmekar, zo blijkt. De uitbaters Gunther De Wilde en Ellen Robeyn hebben een ijsje gemaakt dat bovendien ook gezond is voor de viervoeters.

Veel groentjes en fruit

“Vorig jaar waren er heel wat klanten die een ijsje voor zichzelf bestelden, en meteen ook een bolletje voor de hond vroegen”, vertelt Gunther aan Het Laatste Nieuws. “Ik heb die mensen altijd duidelijk gemaakt dat ijs eigenlijk niet echt gezond is voor onze trouwe viervoeters, maar ondertussen was het zaadje wel geplant. Een hond kan bij warm weer zeker ook wat verfrissing gebruiken en dus zijn we op zoek gegaan naar een oplossing.”

En die oplossing is een ijsje in de vorm van een bot. Heel toepasselijk uiteraard. De lekkernij werd gemaakt op basis van sojamelk, omdat honden niet goed tegen lactose kunnen. Er zitten ook geen dierlijke vetten in de snack. In plaats daarvan zullen de honden smullen van groentjes en stukken fruit die gepureerd werden. Alles steekt op een stokje dat de dieren ook kunnen opeten.

Het bericht IJskar uit Pajottenland bedient ook honden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels