HomeNieuwsBizarDe stelende lookalike van Ross uit Friends krijgt celstraf

De stelende lookalike van Ross uit Friends krijgt celstraf

Een dief die internationale bekendheid kreeg omdat hij lijkt op acteur David Schwimmer, oftewel Ross uit Friends, moet de gevangenis in. Een Britse rechtbank veroordeelde de 36-jarige man tot negen maanden cel voor diefstal en fraude, zo bericht de BBC.

Abdulah Husseini groeide vorig jaar uit tot een internetsensatie dankzij de politie in Blackpool. Die was op zoek naar de man en had een afbeelding op Facebook gepost. Een bewakingscamera in een supermarkt had hem vastgelegd met blikjes bier.

Surfers vonden dat de verdachte als twee druppels water leek op de fictieve Ross Geller, die wordt gespeeld door acteur David Schwimmer. De afbeelding is miljoenen keren gedeeld en tienduizenden mensen lieten een reactie achter.

“Ik was het niet!”

Schwimmer kon zelf wel lachen om de hype. Hij reageerde met een video waarin hij zelf met blikjes bier door een winkel liep. “Agenten, ik zweer dat ik het niet was”, schreef hij op Twitter. “Zoals jullie kunnen zien was ik in New York.”

De lookalike van de acteur blijkt een fors strafblad te hebben. Hij is volgens de BBC sinds 2008 tientallen keren veroordeeld. Husseini moet nu de gevangenis in omdat hij een betaalkaart had gestolen en daar aankopen mee deed.

Bron: Metro Nederland

Het bericht De stelende lookalike van Ross uit Friends krijgt celstraf verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels