HomeNieuwsBizarVrouw overleeft val van 1.500 meter nadat parachute weigert te openen

Vrouw overleeft val van 1.500 meter nadat parachute weigert te openen

Een 30-jarige vrouw mag van geluk spreken dat ze nog leeft nadat ze uit een vliegtuig sprong en geen van beide parachutes openden. Ze ligt in het ziekenhuis met enkele breuken, waaronder een gebroken rug.

Het ongeluk speelde zich onlangs af in Quebec (Canada). De vrouw sprong op 1,5 kilometer hoogte uit een vliegtuig. Toen ze merkte dat haar parachute niet openging, probeerde ze haar reserveparachute in te schakelen. Ook dat lukte niet, dus naderde de vrouw met enorme snelheid de begane grond.

Ze kwam terecht in een houten structuur, waardoor haar val nog enigszins gebroken werd. Toch is het een mirakel dat ze de val overleefd heeft. Ze werd afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze herstelt van onder meer een gebroken rug.

Mirakel

Denis Demer zag het drama voor zijn ogen afspelen. “Het is een mirakel. Ik begrijp niet hoe iemand een dergelijke val kan overleven”, vertelde hij aan Radio Canada.

Océane Duplessis stond op het punt om zich aan een sprong te wagen, toen ze de vrouw zag vallen. “We keken tot op het einde. We bleven hopen dat de parachute open zou gaan. We waren enorm bezorgd”, klonk het.

Weinig ongelukken

Volgens de politie had de vrouw in kwestie ervaring met skydiven. Er werd een onderzoek ingesteld om te bekijken of er kwaad opzet in het spel is.

Ongelukken bij het skydiven zijn zeldzaam. In 2018 ging er in De Verenigde Staten iets mis bij slechts 1 op de 1.536 sprongen.

Het bericht Vrouw overleeft val van 1.500 meter nadat parachute weigert te openen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels