HomeNieuwsBizarNieuw-Zeelandse zoo kiest ‘pinguïn van de maand’

Nieuw-Zeelandse zoo kiest ‘pinguïn van de maand’

Een Nieuw-Zeelandse dierentuin heeft een unieke manier gevonden om zijn pinguïns in de kijker te zetten. Elke maand hangt het personeel er namelijk twee affiches op: eentje van de braafste en eentje van de stoutste pinguïn. De werknemers laten het niet na om hun keuzes op hilarische wijze te beargumenteren.

Op zijn Facebookpagina documenteert het National Aquarium of New Zealand het doen en laten van de pinguïns die er verblijven. Een populaire rubriek is de ‘Penguin of the Month’ (‘Pinguïn van de maand’) waarbij er telkens een deugniet (‘naughty’) en een brave (‘good’) pinguïn in de schijnwerpers worden gezet. Het zijn vooral de beschrijvingen van het personeel die online voor heel wat hilariteit zorgen.

GOOD PENGUIN: DoraDora was such a trooper at our regular health checks this month. She waddled straight over to the…

Posted by National Aquarium of New Zealand on Wednesday, August 7, 2019

 

Deze maand pronkten Mr. Mac en Dora op de muur. Die laatste viel in de gratie van het personeel omdat ze uit eigen wil naar haar weegschaal liep op “weegdag”. Mr. Mac daarentegen stal een vis van zijn grotendeels blinde pinguïnliefje. Een daad die niet goed onthaald werd door de werknemers: “Voedsel stelen van een pinguïn die bijna geheel blind is – hoe durf je Mr. Mac!”

 PENGUIN OF THE MONTH TIME!  Good Penguin: ELMOElmo, our oldest resident, has been waddling out of her burrow to eat….

Posted by National Aquarium of New Zealand on Sunday, July 7, 2019

 

Vorige maand was het de beurt aan Tux en Elmo. De stoute pinguïn Tux had zich de voorbije weken niet populair gemaakt bij zijn soortgenoten. Hij vertoonde pestgedrag en joeg de andere pinguïns op stang bij het voedselpunt. De stokoude Elmo werd dan weer gefeliciteerd omdat ze op eigen houtje haar slaapplaats had verlaten om te eten. Een hele prestatie voor de 19-jarige pinguïn die last heeft van katarakt en een vin mist. Klein detail: in het wild worden pinguïns gemiddeld slechts 10 jaar oud.

 Penguin of the Month – June 2019  NAUGHTY – MoMo has been a lay-about over the last few weeks! Has sleep ins, and…

Posted by National Aquarium of New Zealand on Sunday, June 9, 2019

 

Tot slot gedroeg Timmy zich in de maand juni voorbeeldig. Hij wachtte geduldig zijn beurt af bij het voederen en duwde geen andere pinguïns opzij. Dat galante gedrag staat in contrast met de luie houding van Mo. Hij zwom niet naar behoren en bleef vaak languit liggen in zijn slaapplaats tot etenstijd aanbrak. De werknemers raadden Mo dan ook aan om eens stil te staan bij zijn gedrag en zich snel te herpakken.

Het bericht Nieuw-Zeelandse zoo kiest ‘pinguïn van de maand’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels