HomeNieuwsBizarChina opent waanzinnig mooie bibliotheek

China opent waanzinnig mooie bibliotheek

Boekliefhebbers, richt jullie pijlen op de nieuwste bibliotheek in China. Met wel 1,2 miljoen boeken is het een walhalla voor elke zelfbenoemde leesfanaat.

De blikvanger vervult de stoutste dromen van elke boekenfreak. Niet alleen zijn er boeken bij de vleet, ook de architectuur is adembenemend. Het opvallendste aan de bibliotheek zijn de terrasvormige boekenplanken.

Tianjin Binhai

Het pareltje ligt in het Binhai, culturele district van de stad Tianjin. Het gebouw is het resultaat van een samenwerking tussen het Nederlandse designbureau MVRDV en de Tianjin Urban Planning en Design Institute. De bibliotheek, die “The Eye of Binhai” genoemd wordt, neemt zo’n 34.000 vierkante meter in en heeft een capaciteit van 1,2 miljoen boeken.

bibliotheek
Foto MVRDV

 

Op het gelijkvloers vind je er een leesruimte, op de verdiepingen in het midden zijn er ontspanningsruimtes en op de bovenverdieping bevinden zich kantoren, ontmoetingsruimtes en computer- en audiolokalen. Alsof dat nog niet genoeg is, doet de bol in het midden ook nog dienst als auditorium.

bibliotheek
Foto MVRDV

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels