HomeNieuwsBizarChauffeur krijgt boete omdat hij te luid zingt

Chauffeur krijgt boete omdat hij te luid zingt

Een Canadese man heeft een boete van 149 Canadese dollar (100 euro) aan zijn broek. De reden? De politie vond dat de man te luid zong in de auto.

Kinderen uit de jaren 90 kunnen bevestigen dat ‘Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)’ een aanstekelijke hit is. Terwijl sommigen niet kunnen blijven stilstaan als ze dit nummer horen, beginnen anderen luidkeels mee te zingen. Taoufik Moalla behoort tot die laatste groep. De 38-jarige Canadees zat in de auto omdat hij een fles water wilde kopen in de winkel. Tot grote vreugde van de man werd het liedje van C+C Music Factory plots gedraaid op de radio.

Schreeuwen in het openbaar

Die vreugde was maar van korte duur, want na enkele seconden werd de onfortuinlijke chauffeur langs de kant gezet door vier politieagenten. “Ze vroegen me of ik aan het schreeuwen was. Ik zei ‘nee, ik was aan het zingen’”, vertelt Moalla achteraf aan de Montreal Gazette. Desondanks kreeg hij toch een boete van 149 Canadese dollar (100 euro) voor “schreeuwen in het openbaar”.

De Canadees begrijpt nog steeds niet goed wat hij exact verkeerd gedaan heeft. “Sinds wanneer is een auto een openbare ruimte?”, vraagt hij zich luidop af. “Ik begrijp dat de politie gewoon zijn job doet. Ze mogen gerust checken of alles oké is, of ik iemand gekidnapt heb. Maar ik had nooit gedacht dat ik hiervoor een boete zou krijgen.” Hij heeft de opvallende bekeuring dan ook al aangevochten.

Van je vrouw moet je het hebben…

In tegenstelling tot de chauffeur zelf, kon zijn vrouw wel lachen met de boete. “Als het voor jouw gezang was, had ik je een boete van 300 dollar gegeven”, zei ze al grappend tegen haar arme man.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels