HomeNieuwsBizarDeze 5-jarige verkleedt zich als superheld en helpt dakloze katten

Deze 5-jarige verkleedt zich als superheld en helpt dakloze katten

De 5-jarige Shon Griffin is de superheld die we allemaal nodig hebben. Want soms is het een geruststelling om te weten dat er een man in maillot je zal redden als het allemaal even te veel wordt. Dat geldt ook voor de straatkatten van Philadelphia die meer dan blij zijn met hun nieuwe beschermer. 

Shon leerde de stiel van zijn tante Kris Papiernik en haar verloofde, die alletwee al jaren  onafhankelijke kattenverzorgers zijn. Recent richtten ze een lokale groep op om poezelige viervoeters te verzorgen. Het project kreeg de naam Kolony Kats.

Eén kat, Bug genaamd, was de eerste die Griffin wist te charmeren. Papiernik kreeg het beestje niet bij de dierenarts om hem te vaccineren, laat staan te castreren. Tot superheld Griffin arriveerde en meteen vriendjes werd met de kater. “Sindsdien noemen we hem Catman”, laat zijn tante Papiernik weten aan ABC News.

Superman Shon has Kolony Kat Bug eating out of his hand!

A post shared by Kolony Kats (@kolonykats) on

Magisch effect

Tijdens weekendbezoekjes gaat de jongen steeds vaker mee met zijn tante om de katten te verzorgen. “We twijfelden eerst omdat het wilde katten zijn. We dachten dat ze weg gingen lopen van ons onstuimige neefje,” zegt Papiernik tegen The Dodo. Maar niets is minder waar. “Het is compleet het tegenovergestelde: ze worden gewoon aangetrokken tot hem,” zegt ze. “Het is geweldig om te zien dat de dieren die niet bij ons in buurt komen, meteen een zwak hebben voor Shon. Hij heeft zonder twijfel een magisch effect.”

Hoewel ze voor zoveel mogelijk katten een nieuwe thuis proberen te zoeken, lukt dat niet altijd. Sommige katten zijn gewoonweg te wild of niet gesocialiseerd genoeg om een huiskat te worden. Al wat Papiernik en Griffin dan kunnen doen, is ze voeden. Ook doen ze hun best om er zoveel mogelijk gesteriliseerd en gecastreerd krijgen.

“Hij verkleedt zich soms ook graag,” vertelt Kris. “Hij zegt dat hij zich dan een superheld voor dieren voelt.” Dat ben je ook, Catman, dat ben je ook.

Batman aka Catman will protect you!

A post shared by Kolony Kats (@kolonykats) on

Our nephew Shon aka Ninja Turtle handing our treats to The Kats!

A post shared by Kolony Kats (@kolonykats) on

A post shared by Kolony Kats (@kolonykats) on

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels