HomeNieuwsBizarBIZAR. Met deze maatregel wil Italiaans dorpje nieuwe bewoners lokken na coronacrisis

BIZAR. Met deze maatregel wil Italiaans dorpje nieuwe bewoners lokken na coronacrisis

Een Italiaans dorpje dat er prat op gaat “coronaveilig” te zijn, wil nieuwe bewoners aantrekken na de viruspandemie. Het doet dat door woningen te verkopen aan de luttele prijs van één euro, al zit er een addertje onder het gras – of wat dacht u.

Cinquefrondi is een dorpje van 6.511 zielen in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Die streek staat op de kaart als één van ’s lands meest coronaveilige gebieden, met één van de minste gerapporteerde besmettingen. In het dorpje zijn al een tijdje geen coronagevallen meer vastgesteld.

Burgemeester Michele Conia heeft nu een opvallend plan gelanceerd om de huizenmarkt weer aan te zwengelen: verlaten woningen worden te koop aangeboden voor één euro, mits de nieuwe eigenaars ze volledig opknappen. Bijbedoeling van die zogenaamde ‘Operation Beauty’ is ook om enkele verloederde wijken te opwaarderen, zo vertelt burgervader Conia aan CNN.

Leegloop

De aankopers moeten een jaarlijkse verzekeringspremie van 280 dollar betalen, tot de renovatiewerken afgerond zijn. Als het huis niet binnen drie jaar opgeknapt is, krijgen de eigenaars een boete van 20.000 euro opgelegd.

De leegloop van het platteland en de migratie van jongeren richting de grote steden is een groeiend probleem in Zuid-Europa. Steeds meer uitdovende dorpen en steden komen met inventieve oplossingen op de proppen om vers bloed aan te trekken.

Het bericht BIZAR. Met deze maatregel wil Italiaans dorpje nieuwe bewoners lokken na coronacrisis verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels