HomeNieuwsBizarBIZAR. In Japan opent een drive-through spookhuis

BIZAR. In Japan opent een drive-through spookhuis

Door de coronacrisis zijn drive-ins en drive-throughs stilaan het nieuwe normaal aan het worden. Door mensen rustig in hun eigen auto te laten zitten, wordt het risico op besmetting tot een minimum herleid en bovendien is een drive-in cinema ook nog eens erg charmant. Maar in Japan gaan ze nog een stapje verder.

Pretparken en het coronavirus zijn geen makkelijke combinatie. Om te vermijden dat mensen te dicht bij elkaar in de buurt komen, moeten er allerlei voorzorgsmaatregelen getroffen worden en bovendien moeten oppervlaktes erg regelmatig ontsmet worden. Nu is dat natuurlijk geen onmogelijke opgave – pretparken in België hebben sinds 1 juli weer de deuren geopend in alle veiligheid – maar toch besloot een Japans productiehuis om het anders aan te pakken.

Dode mensen

Productiehuis Kowagarasetai besloot namelijk om een drive-through spookhuis te bouwen in een grote garage in Minato-Ku in Tokio. Gasten rijden de garage binnen, zetten hun auto vervolgens uit (toch wel belangrijk om te vermelden) en zetten dan hun radio aan. Via hun autoradio krijgen ze een horrorverhaal te horen terwijl ‘dode mensen’ hun auto aanvallen. Het hele gebeuren duurt zo’n 20 minuten, maar doordat de bezoekers opgesloten zitten n hun wagen wordt het volgens Kowagarasetai allemaal nog wat enger. Per auto betaal je 66 euro en uiteraard wordt de buitenkant van elke wagen na de voorstelling grondig ontsmet. Voorlopig gaat het evenement door op 4 en 5 juli, maar er is zoveel vraag dat de makers waarschijnlijk nog extra data zullen toevoegen.

Het bericht BIZAR. In Japan opent een drive-through spookhuis verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels