HomeNieuwsBizarBIZAR. Man bestelt per abuis 28 Tesla’s door technische storing op website

BIZAR. Man bestelt per abuis 28 Tesla’s door technische storing op website

Enkele prijzige muisklikjes: zo kun je de bestelling van een Duitse klant bij het autobedrijf Tesla van de flamboyante CEO Elon Musk bestempelen. De man wou online één Tesla bestellen, maar tekende uiteindelijk nietsvermoedend voor een vrachtlading van 28 stuks, goed voor een kostenplaatje van 1,4 miljoen euro. 

In een post op het populaire internetforum Reddit doet een gebruiker het relaas van de aankoop uit de doeken. Het bericht werd geschreven door de zoon van de aankoper, die de peperdure blunder weet aan een technische storing op de Tesla-website.

Zijn vader was zijn aftandse Ford Kuga beu en had zijn zinnen gezet op een Tesla Model 3. Het feit dat Duitsland de aanschaf van elektrische wagens promoot en aanmoedigt met diverse voordelen, speelde een rol in die aankoopbeslissing. De man vulde zijn gegevens en gewenste opties in en klikte op de bevestigingsknop om zijn bestelling af te ronden.

52.000 euro per stuk

Er verscheen echter geen melding die de bestelling bevestigde. En dus klikte hij nog eens op de knop. En nog eens. 28 keer, om precies te zijn. Een paar uur later kreeg hij dan toch de melding dat de bestelling geplaatst was, maar bij het overlopen van zijn order viel hij steil achterover. Er stonden 28 exemplaren op het aankoopoverzicht, van 52.000 euro per stuk. Achteraf bleek dat er bij elke klik een nieuwe bestelling toegevoegd werd aan het totaal.

Normaliter laat het beleid van Tesla geen terugbetalingen toe, maar het bedrijf maakte voor dit incident een uitzondering toen de gedupeerde klant contact had opgenomen. Het annuleren van de bestellingen kostte initieel 100 euro per stuk. In een latere update laat de auteur van de post weten dat de klantendienst van Tesla de integrale bestelling intussen kosteloos geannuleerd heeft, en dat zijn vader nu een nieuwe bestelling moet plaatsen.

TIFU by ordering 27 Tesla cars with a combined value of 1.404.000 Euro. from r/tifu

Het bericht BIZAR. Man bestelt per abuis 28 Tesla’s door technische storing op website verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels