HomeNieuwsBizarBIZAR. Dit is hoe vaak Britse postbodes gebeten worden door honden

BIZAR. Dit is hoe vaak Britse postbodes gebeten worden door honden

Britse postbodes worden per week gemiddeld 32 keer door een hond gebeten. De Royal Mail telde van 1 april 2021 tot 31 maart van dit jaar alles samen 1.673 hondenbeten bij zijn postbodes. Sommige brievenbestellers waren lang arbeidsongeschikt of zijn nu gehandicapt, zegt het bedrijf maandag.

«Aanvallen door honden blijven een groot veiligheidsrisico voor postbodes in heel het land, en de omvang van het probleem mag niet worden onderschat», aldus Dave Joyce van de vakbond Communication Workers’ Union.

Zoals de voorbije jaren gebeurden de meeste bijtincidenten aan de voordeur (39 procent) of de tuin of oprit (30 procent). In bijna een kwart van de gevallen beten de honden de bezorgers wanneer ze de post door de brievenbusgleuf gooiden.

Bijtincidenten dalen

In Sheffield werden op een jaar tijd 51 postbodes gebeten, gevolgd door het Noord-Ierse Belfast (50).

Voor het tweede jaar op rij daalde het aantal bijtincidenten wel, zij het lichtjes. Een jaar geleden was er, vooral dankzij de coronapandemie, een daling met ruim een derde.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-dit-hoe-vaak-britse-postbodes-gebeten-worden-door-honden

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels