HomeNieuwsBizarBIZAR. Amerikaanse vrouw die eten gaf aan zwerfkatten krijgt gevangenisstraf

BIZAR. Amerikaanse vrouw die eten gaf aan zwerfkatten krijgt gevangenisstraf

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Ohio heeft een gevangenisstraf van tien dagen gekregen omdat ze eten had gegeven aan zwerfkatten. De weduwe uit de stad Garfield Heights had het verbod op het voeden van de katten tot vier keer toe aan haar laars gelapt en had eerder al een boete van meer dan 2.000 dollar (1.800 euro) moeten betalen.

De vrouw verklaarde dat haar eigen katten in 2017 waren gestorven. Ze begon daarop eten te geven aan andere katten die aan haar huis passeerden. “Er waren ongeveer zes tot acht volwassen katten en nu komen ook hun jongen langs”, zegt de 79-jarige Nancy Segula aan de nieuwssite cleveland.com. “Ik mis mijn eigen katjes, die overleden zijn. Mijn man is ook overleden. Ik ben eenzaam en de katten helpen mij.”

Verbod

Het voeden van zwerfdieren is in Garfield Heights verboden. De rechter besliste daarom dat de vrouw, die al voor de vierde keer betrapt was op het overtreden van het verbod, vanaf 11 augustus een gevangenisstraf moet uitzitten.

Nieuwe uitspraak?

Als gevolg van de aandacht voor de zaak in de lokale media, heeft het hoofd van de rechtbank intussen wel beslist om de zaak opnieuw te behandelen. Ze wil alle betrokkenen nogmaals aan het woord laten, om vervolgens zelf te kunnen beslissen of er een nieuwe uitspraak moet komen. Er is nog geen datum vastgelegd voor de nieuwe behandeling van de zaak.

Het bericht BIZAR. Amerikaanse vrouw die eten gaf aan zwerfkatten krijgt gevangenisstraf verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels